Om SVF Freestyle

Allmänt
I år har förutsättningarna ändrats. Deltävlingar i touren genomförs som klubbarrangemang som anger en tävlingshelg. Val av tävlingsdag tas dagarna innan tävlingshelgen då det finns en pålitlig vindprognos.
Om vinden uteblir kan tävlingen ställas in eller flyttas över till en annan klubb som vill och kan  arrangera Beslutet om tävlingsplats tas i detta tillsammans med deltagarna där bäst vindchanser har högsta prioritet men möjlighet att få många deltagare beaktas också. Om prognosen visar vind på flera möjliga tävlingsplatser prioriteras de områden där det inte varit tävling tidigare, dvs har det varit två tävlingar på västkusten i rad så ligger ostkusten eller Skåne på tur.

Tävlingsform
Varje deltagare placeras i en elimineringsstege där man möts man mot man under ett tidsbestämt heat. Den som bedöms utföra bäst trick under heatet går vidare i stegen tills det till slut endast återstår två seglare som gör upp om vinsten. Vi försöker alltid genomföra en så kallad dubbeleliminering vilket innebär att de som har blivit utslagna har en andra chans att komma tillbaka. Hur man placeras i stegen beror på rankingen från förra årets cup. De som placerade sig högt upp på rankingen förra året kan seedas och slippa första omgången och kommer dessutom inte att mötas förrän i senare skedet av eliminieringsstegen. Tävlingsledaren förbehåller sig dock rätten att frångå dessa principer för att få en fungerande och rättvis stege.

Bedömning
Om inget annat anges hjälps deltagarna åt med att bedöma varandra

Deltagande
För att delta i freestyletouren och kunna räkna poäng från tävlingarna krävs ett medlemskap i SVF. Däremot krävs inget medlemskap i SVF för att delta i en deltävling, man deltar då på egen risk.
Mer information finns här.
Viktigt att veta är att det ingår en försäkring i medlemskapet i SVF som gäller under tävling eller träning samt resan till och från tävling eller träning. Mer information om försäkringen finns på SVF's hemsida. Det går att bli medlem på plats mot kontant betalning (300 kr för vuxen och 150 kr för junior tom 20 år).
Vi rekommenderar att alla som deltar att lösa medlemskap i SVF.

Klasser
Vi har tre klasser: Öppen, Dam och Junior. Dam och Junior seglas endast om det är minst 2 deltagare eller fler. Är det färre seglar dessa i Öppen klass.

Anmälan
Om inget annat anges krävs ingen föranmälan utan görs på plats vid registreringen. Anmälningsavgiften kan variera beroende på tävlingsplats och samarbete med lokal vindsurfingklubb. Information kommer i samband med inbjudan till tävlingen.

Facebook
Följ oss gärna på facebook
https://www.facebook.com/pages/Swedish-Windsurfing-Tour-Freestyle/107520602668442?fref=ts