söndag 7 oktober 2012

Resultat SWT Freestyle #3 Fiskebäck

Så fick vi äntligen till en tredje deltävling i freestyle cupen! Åtta stycken deltagare kom till slut och alla tävlade i den öppna klassen då det endast var en dam och en junior anmälda.

Det var riktigt fin vind och fina förhållanden i Fiskebäck när singel elimineringen startade. Heaten varade i 9 minuter och man hade sju försök på sig åt varje håll varav dem tre bästa på varje sida räknades. Niklas Stråhlén tog sig till final efter ett mycket jämt heat mot Jacob Lindqvist i semifinalen. Förmodligen tävlingens bästa heat då bägge fyllde score sheaten på löpande band. Niklas tog det till slut när han gjorde en klockren Chacho i slutsekunderna av heatet.

På andra sidan av stegen tog sig Henrik Olsson till finalen efter att ha slagit ut Erik Håkman. Finalen i singeln vanns av Niklas efter ett mycket bra mot Henrik.

Efter en kortare paus var det dag för dubbel elimineringen. Tyvärr började vinden droppa av efter de första omgångarna vilket gjorde att vi fick förlänga heaten ganska mycket för att fånga de vindbyar som kom igenom. Trots att Erik Håkman var krasslig visade han sin skicklighet genom att rada upp trick när många hade svårt att plana. Han tog sig tillbaka starkt i dubbeln och gick hela vägen till final mot Niklas. Även där fortsatte han att visa klass och satte press på Niklas genom att ta den första matchen vilket betydde att det hela skulle avgöras i en superfinal. Orken försvann lite för Erik som nu varit igång en bra stund utan vila men Niklas seglade också väldigt bra och visade att även han bemästrade dom lättare vindarna och fyllde på ordentligt med trick. Niklas tog alltså tillslut segern i den sista tävlingen för året.

Resultat SWT Freestyle #3 Fiskebäck:

1. Niklas Stråhlén
2. Erik Håkman
3. Henrik Olsson
4. Jacob Lindqvist
5. Calle Pettersson
5. Jesper Norman
7. Henrik Hagen
7. Emma Johansson

Hela stegen finner ni nedanför


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar